Валентин Радев: България е едно от най-сигурните места на Балканите

Политика

05-07-2018, 11:05

Снимка:

правителствена пресслужба

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

МВР чества 139-та година от създаването си

България днес е едно от най-сигурните места на Балканите, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в словото си по повод 139-ата годишнина от създаването на МВР.

"Гражданите очакват от нас да опазим по най-добрия начин границите на държавата. Те ни очакват и по пътищата, да ги предпазваме от катастрофи. Знам, че не винаги получавате благодарност, понякога сте обругавани. Понякога сме критикувани несправедливо", обърна се той към служителите на МВР.

Радев похвали служителите на реда за добре свършената работа по време на председателството, когато не е имало нито един инцидент.

Последните години празникът на полицаите бе белязан от протести. Тази година такива няма, а Валентин Радев поздрави синдикатите и ги призова да остана чувствителни към проблемите.

По-рано в телевизионно интервю Радев обяви, че работи усилено по нов Закон за МВР, който ще бъде готов до края на годината и ще бъде внесен в НС в началото на следващата.

Честванията за празника на МВР започнах точно в 10 часа с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния воин и демонстрация на най-новата техника, с която министерството разполага. Следобед в Борисовата градина пък ще има концерт.