НЧ „Добрич“ продължава да иска сградата на бившето СУ „Дора Габе“

Мисия Добрич

05-07-2018, 16:45

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Ще развиват 14 клубни дейности

От НЧ“Добрич-2017“ ще продължат да искат сградата на бившето СУ „Дора Габе“ и на поредната сесия на ОбС, това заяви днес на пресконференция председателят на читалището Ники Нейчев. Според него, всичко е дело на нечии лични интереси, а не на политика. На срещата присъства и Милен Кадикянов,  председател на Контролната комисия на читалището.

В общината били депозирани искания за предоставяне на помещения за 14 дейности, които читалището смята да  развива, въпреки отдалечеността на сградата от центъра на града.

Нейчев обясни, че ще бъде подета подписка пред общината за гражданска подкрепа, която ще бъде изпратена до различни институции в София.

На последното си заседание 17 съветници подкрепиха предложението, на последната сесия, като трима гласуваха „против”, а 14 се въздържаха.

 Нейчев допълни, че може да работи съвместно със спортните клубове, които в момента използват сградата на СУ „Дора Габе“. От читалището настояват  за тези помещения, защото само там има актова зала от трите затворени училища.