Групата за мокри поръчки остава в ареста

Крими

05-07-2018, 18:45

Снимка:

pixabay

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Бандата се занимавала с изнудване, рекет и побой

Борис Аврамов, Данаил Петков и Пламен Дренков, които бяха арестувани по обвинения за организирана престъпна група за рекет, остава в ареста. Това решиха магистратите от Специализирания наказателен съд, които разгледаха мерките за неотклонение на тримата задържани.
По-рано през деня от прокуратурата съобщиха, че Аврамов, брат на депутата от ДПС Димитър Аврамов, бил тартор на групата. Вчера стана ясно, че една от мишените на бандата е бил и застреляният в София данъчен служител Иво Стаменов. Причините обаче все още не са ясни. Групата поръчала той да бъде следен и бит.
Информацията за бандата дошла от свидетели, които са били наемани за извършване на мокрите поръчки. Тези обаче, които отказали да изпълнят съответната поръка - изнудване, рекет или побой, са дали показания пред прокурори. Бандата се занимавала с изнудвания. Жертви били принуждавани чрез заплахи да поемат имуществени задължения. Групата се е занимавала и с лихварска дейност, но в същото време са извършали събиране на задължения към трети лица.