Зам.кметът Стоянов се срещна с посланика на Малта Нино Бианко

Двамата обмениха идеи, свързани със събитието Пловдив - Европейска столица на културата

„Пловдив е прекрасен град, много важен център, а събитието „Европейска столица на културата“ е от съществено значение за цяла България“, това сподели Негово превъзходителство проф.Лино Бианко, посланик на Република Малта в България и Румъния пред заместник-кмета Стефан Стоянов. Той беше на посещение в Община Пловдив и не пропусна да сподели възхищението си от града под тепетата.
Двамата обмениха идеи, свързани с голямото събитие Пловдив – Европейска столица на културата. Професор Бианко изрази намерение да съдейства с каквото е необходимо за успеха на мероприятието. Той сподели желанието си пред заместник-кмета Стефан Стоянов за осъществяване на обмен на студенти между Малта и Пловдив, както и реализиране на други съвместни планове.
„България и Малта имат много сходни неща. В Малта имаме голяма българска общност. Град Валета тази година е европейска столица на културата, Пловдив ще бъде догодина. Малта председателстваше Съвета на Европейския съюз през 2017г., тази година беше България“, сподели още Негово превъзходителство и подчерта, че „Пловдив е истински културен център“.