Течове, къси съединения и падаща мазилка в подлеза на Окръжна болница

Животът

06-07-2018, 13:15

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Собственици на магазини алармират, че при всеки дъжд покривът на подлеза пропуска вода

Подлезът на Окръжна болница в столицата не веднъж е ремонтиран от Столичната община, но и днес той крие множество опасности. Собственици на магазини алармират, че при всеки дъжд покривът на подлеза пропуска вода и наводненията започват.

Освен това при всеки валеж има опасност от късо съединение, а трите асансьора, които са сложени през 2017 година, не работят през по-голямата част от времето.

По думите на Катя Наумова - собственик на търговски обект в подлеза, по време на проливните дъждове преди няколко дни в столицата, в подлеза е станало голямо наводнение, което е засегнало магазините, помещаващи се там.

"Не знам дали причината е във ВиК или "Топлофикация", но трябва да се вземат мерки. За година и половина близо 10 пъти от тавана тече вода като отворен душ. Имаше скорошен ремонт на "Топлофикация", но и след това имаше наводнения", категорична е Наумова пред България он еър.

Даниел Евлогиев - директор на дирекция "Транспортна инфраструктура", уточни, че причината се крие или в хидроизолацията на подлеза, или в преходния колектор на "Топлофикация", който се разполага по цялата дължина на подлеза.

"До края на деня ще се изготви техническа експертиза, след която ще се вземат съответните мерки. Проблемът от наводнението не е заради некачествен ремонт. Има различни подходи за решение на проблема", отбеляза Евлогиев.