Какви книги да приготвим за лятната почивка?

Животът

06-07-2018, 15:32

Снимка:

pexels

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

"Жената на прозореца" от Ей Джей Фин държи рекорда на "Ню Йорк Таймс" цели четири седмици

Книгата, изпреварила Дан Браун още при издаването си е "Жената на прозореца" от Ей Джей Фин - ноар-история, която държи рекорда на "Ню Йорк Таймс" цели четири седмици.

В студиото на България он еър със съвети за "най-горещите" заглавия през летните месеци бе Темз Арабаджиева от издателство "Сиела".

"Имаме много Хичкок в "Жената на прозореца" от Ей Джей Фин, повлиян е от ноар филми, докато е оставал вкъщи. За трилър е много литературен", подсказа Темз Арабаджиева.

Действието в следващото хитово заглавие се развива през 40-те години, по време на гражданската война в Гърция. "Казанзакис - това е моят летен избор . "Братоубийците" са за първи път с превод на български език, тук виждаме по-различен Казанзакис. Главен герой е странстващ свещеник, сблъскващ се с различните страни на гражданската война. Това е неговата последна творба", продължи Арабаджиева в "България сутрин".

Захари Карабашлиев е следващият автор в "своеобразния топ 5", който ни отвежда на приключение с "Не толкова ратка история на самолета", книга с разкази и есета - истории за романтици и пътешественици.

Списъкът завършва подобаващо, с две дамски предложения - "Рапсодия в тоскана" и "Малкият антикварен магазин под Айфелавата кула", където основните теми са за любовта, измамата и предателството.