Откриха голямо количество нелегални акцизни стоки

При спецоперация в Старозагорско

Операцията е реализирана след проведено разследване на информация, получена в териториалния сектор на ГДБОП – Стара Загора. В действията са участвали и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" в ОД на МВР- Стара Загора, както и полицаи от Второ РУ.
В резултат на планирана акция, в село Ракитница е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген", собственост и управляван от старозагорец. При инспекцията в колата е открито голямо количество цигари без акцизен бандерол. Извършено е претърсване както на лекия автомобил, така и в помещения, обитавани и стопанисвани от мъжа в град Стара Загора.
Иззети са общо 4 000 кутии цигари без акцизен бандерол; 6 чувала с около 120 кг нарязан тютюн и около 13 360 литра алкохол, съхраняван в бидони, туби и други съдове, отново без бандерол.
Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.234, ал.2, т.3, вр.ал.1 от Наказателния кодекс. Притежателят на контрабандната стока е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава по ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора.