Регионалният министър за лятото: Шофирайте със здрави нерви и повишено внимание

Чака се повишаване на трафика заради гастербайтерите

От тази седмица се очаква значително повишаване на трафика заради гастърбайтерите. За това предупреди министърът на регионалното развитие Николай Нанков на съвместен брифинг с МВР.

Най-интензивен се очаква да бъде трафикът на магистрала „Тракия“, където всички ремонти са преустановени за летните месеци. През най-натоварените дни – петък и неделя, ще бъде ограничавано движението на тежкотоварни автомобили.

„Всички водачи да шофират със здрави нерви и повишено внимание“, заръча Нанков.

От Пътна полиция обясниха, че всички патрулки са извадени по главните пътища и автомагистрали. От там отчитат, че за първите 6 месеца на е намалял броят на загиналите спрямо предходната година. Най-голям е броят на жертвите на Войната по пътищата на територията на областите Пловдив и Бургас. Те призоваха водачите да правят краткотрайни почивки по време на път и да пият повече напитки.

От 1 юли до 15 септември ще се провеждат и специализираните полицейски операции „Безопасно лято“ и „Ваканция деца“. Те ще са свързани със завишен контрол около местата за игра – детските площадки и градинките.