Ел Маестро: Играчите на ЦСКА имат характер

Футболистите разбраха какво точно се иска от тях

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде добра оценка за свършената работа от отбора през втория подготвителен лагер. "Червените" изкараха 13 дни в Австрия, където изиграха четири контроли, като не допуснаха нито едно поражение.

Пред камерата на CSKA.BG, Ел Маестро изрази задоволството си от старанието и желанието на футболистите, но колко добра работа са свършили щяло да се разбере, след като започнат официалните мачове.

"В контролите основната задача е да се запознаем един-друг, да се дава шанс на всички играчи", коментира сърбинът.

"Щастлив съм от това, което видях вчера при равенството 3:3 с Брьондби. Две различни полувремена - първото лошо, второто добро. Но не съм казвал нищо специално на почивката. Просто момчетата имат характер, видя се, че има живот в тях. Имат характер да кажат "Ние сме по-добри от Брьондби, трябва да ги победим!", добави Ел Маестро.
 
Той заяви още, че най-важното до момента е, че футболистите са разбрали какво точно се иска от тях, каква е неговата концепция за играта и сега остава да го покажат и в мачовете в Лига Европа и първенството на страната.

Ел Маестро очаква победа срещу Рига в евротурнирите, дори и само с 1:0, но победа, а през новия шампионат отборът да бъде постоянен.