A to JazZ Фест в парка зад ЦЦС

София Лайф

07-07-2018, 12:58

Снимка:

sofiautre

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Тазгодишното издание на фестивала се превръща в най-мащабното досега

И тази година в София се провежда фестивалът "A to JazZ" в градинката зад ЦЦС. Първият ден на фестивалът бе посетен от хиляди любители на джаза, които отидоха да се насладят на едва първите няколко изпълнителя от звездните гости на събитието.

Вчера зрителите чуха изпълненията на български групи като Soleil, Lilly Ilieva & The Minimum Quartet и Glo Bal Kan, а заедно с тях на сцената излезна и прекрасната Lalah Hathaway. Тя има пет награди "Грами", включително за най-добър ритъм енд блус албум на 2017 г. - Lalah Hathaway Live. Работила е и с имена като Фарел Уилямс и Кендрик Ламар.

Днес джазът продължава и големите гости на фестивала ще включват хора като Trombobby, Dock in Absolute, Dainius Pulauskas Group и Jazzmeia Horn. Първите изпълните ще излезнат около 18:00 ч. на сцената, а настроението е гарантирано. Фестивалът ще достигне кулминацията си утре вечер, когато на сцената ще излезнат Two Cities One World, JM Jazz World Orchestra led by Luis Bonilla, Militsa Gladnishka & Mihail Yossifov Sextet и Cory Henry & The Funk Apostles.

Освен страхотното настроение, на фестивала има и най-различни бутки, на които можем да си вземем храна, подходяща за фестивал, вино, разхладителни напитки и дори малък арт-базар. Освен тези бутки, точно до фестивалът е разположен и мини-пазар, в който можем да закупим най-различни блузи, бижута и сувенири.

Входът за A to JazZ е безплатен. Фестивалът се организира с подкрепата на Столичната община, Министерството на културата и фондацията "Америка за България".