Фестивал "София Моно" се провежда в столицата

София Лайф

08-07-2018, 10:33

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Билетите за спектаклите в програмата на СОФИЯ МОНО вече са в продажба в мрежата на Ticketportal.bg

За осма година подред започва фестивалът „София Моно“ в парка на Военна Академия „Г.С. Раковски“ в град София.

Всяка вечер до 17 юли в 21:00 на сцената ще бъдат любими и талантливи актьори като Мариус Куркински, Камен Донев, Виктор Калев и много други. А със специална прожекция на 15 юли ще се включи и кино фестивалът Cine Libri.

Билетите за спектаклите в програмата на СОФИЯ МОНО вече са в продажба в мрежата на Ticketportal.bg, на цени от 10 до 40 лв. според датата и мястото. Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК, билетна каса зала “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, книжарници Booktrading, Office 1 Superstore.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Програма:
Датите 8 и 12 юли са запазени за Камен Донев и неговите два емблематични спектакъла: “Възгледите на един учител за народното творчество” (на 8 юли) и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" (на 12 юли).

9 юли е за представлението “Мъжът на жена ми” – постановка на МАРИУС КУРКИНСКИ, автор Миро Гавран – Хърватия. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще разкрият сериозните неща от живота, погледнати от смешната им страна.

На 10 юли на сцената ще излезе МАРИУС КУРКИНСКИ в “Черното пиле”. Спектакълът, който оставя без дъх е по разказите на Николай Хайтов – "Мерак", "Пазачът на Овесената нива" и "Черното Пиле". За него актьорът получи не малко театрални отличия.

На 11 юли в парка ще видим топ постановката "Грамофонът" на Виктор Калев. Авторският концерт спектакъл представя автобиографични истории на актьора и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни блестящо. Това е единствената възможност този спектакъл да се види в София в близките месеци, защото всички дати на представлението до края на сеозна са напълно разпродадени.

На 13 юли от Македония пристига актрисата Оливера Аризанова – Мансбарт в главната роля на моноспектакъла „Тя“. Тя ще се представи за първи път в рамките на фестивала, след редица участия и награди в различни международни театрални форуми. Автор на текста е българката Даниела Колева, режисьор – Васил Михаил, постановката е на Народен театър „Антон Панов“ – Македония.

На 14 юли в програмата следва един от най-забавните моноспектакли – “Живак” на актьора Димитър Живков. През този сезон представлението се изигра за 150-ти път и ако все още не сте успели да го видите – то сега е вашата възможност да се срещнете с “Живак” и то под звездите!

На 15 юли – в програмата следва лятна КИНО ВЕЧЕР – прожекция на филма "Закуска в Тифани". Одри Хепбърн с лекота се превъплъщава в ролята на незабравимата Холи Голайтли в една от най-великите филмови адаптации на всички времена, създадена по мотиви от емблематичната новела на Труман Капоти.

На 16 юли фестивала ще закрие моноспектакълът на Васил Дуев ВСИЧКО НА МАСАТА по Чарлз Буковски. С номинация Икар 2017 за главна мъжка роля, награда за най-добър спектакъл на BALKAN THEATRE TIRANA FEST в Албания и още много отличия, а през 2017 спектакълът гостува на още четири фестивала в Русия, Монголия, Турция и Сърбия.

Детска програма:
10 юли – Среща с писателката Юлия Спиридонова на тема: “Приказните създания от българският фолклор”. Срещата насърчава приобщаването на децата и се организира със съдействието на Асоциация на родителите на деца с увреден слух (АРДУС). Начало на детските събития: 13.00 ч.

14 юли – “Зелени библиотеки ” – събитието е част от кампанията на Столична библиотека за насърчаване и популяризиране на четенето от най-ранна детска възраст. Целта е библиотеката да стане по-достъпна като излезе в зелените паркови пространства в София. Начало на събитието: 10.00 ч.