Пекин иска да се побратими с Казанлък

Чуждестранните посетители представиха своя бизнес

Интересът за побратимяване между столицата на Китайската народна република и Община Казанлък бе заявен днес по време на среща в Община Казанлък. В нея участваха представители на общинското ръководство, общински съветници, местния бизнес, културни институти и представители на китайска делегация, водена от премиера Ли Къцян. Министър-председателят е част от официалната китайска делегация, която е в България за Седмата среща на върха „16 +1“.

 От името на Кмета Галина Стоянова китайските гости бяха приветствани от заместник-кмета Даниела Коева, която благодари за проявения интерес към Казанлък: „ Градът ни е център на Розовата долина и е наистина един интересен и красив град.“  По време на приятелската среща високопоставените гости от Китай бяха запознати с културно – историческото наследство на Долината на розите и на тракийските царе, с традиционното за региона розопроизводство.

От своя страна, чуждестранните посетители представиха своя бизнес. Те разказаха, че целта на посещението им е проучване на възможностите за реклама и реализация на продукцията им и съответно - реклама и реализация на български стоки, в рамките на формата „ 16+ 1“. „ Днес правим първа стъпка в съвместното развитие на бизнеса. Благодарни сме, че Казанлък отвори вратите си за нас!“, казаха от китайската делегация.

Разказът за успешното побратимяване на Казанлък с китайския град Дзинан провокира силни