ВМРО поиска закриване на мигрантски центрове в София

Политика

09-07-2018, 14:42

Снимка:

ВМРО

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Те направиха това в писмо до Министерския съвет

ВМРО поискаха закриване на центрове за мигранти на територията на София. Това стана ясно от изпратено писмо до Министерски съвет от евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки и столичният общински съветник Карлос Контрера. Става въпрос за центровете в квартал „Овча купел“ и поделенията му в кв. „Военна рампа“ и кв. „Враждебна“.

Патриотите от ВМРО настояват и правителството да заеме позиция с искане да бъдат преразгледани Дъблинските регламенти. Според Закона за убежището и бежанците обаче, само Министерският съвет може да вземе решение за закриване на центровете за бежанци.

„В резултат от тежкия натиск върху границата и нахлуването на значителен брой нелегални имигранти столицата беше наводнена с хиляди пришълци“, пишат в писмото си двамата политици. Според тях тази ситуация с бежанците е подложила на изпитание системата за сигурност.

„Кварталите „Овча купел“, „Враждебна“, „Военна рампа“, „Толстой“ и районът около „Лъвов мост“ се превърнаха в опасни за преминаване места“, посочват патриотите.

От думите им става ясно, че мигрантите са довели до влошаване на качеството на живот на значителен брой българи.

„С оглед на това настояваме в бърз порядък Министерски съвет да вземе решение за закриване на Регистрационно-приемателен център - София към Държавна агенция за бежанците, находящ се в столичен район „Овча купел“, бул. „Монтевидео“ 21А и съответните му поделения в кв. „Военна рампа“ и кв. „Враждебна“, отправят искането си Джамбазки и Контрера.