И Мишо Миков обвини Нинова в авторитаризъм

Вотът на недоверие за сигурността беше един провал, категоричен е бившият председател на БСП и ексминистър на вътрешните работи

Поредно знаково лице от БСП открито заговори срещу партийното ръководство. Бившият председател на партията Михаил Миков обвини Корнелия Нинова в авторитарно управление.

„Всички тенденции са налице, че БСП се управлява еднолично. Взимат се решения, които не могат да минат през органите на партията и да стигнат от членовете и ръководните дейци“, обяви социалистът.

Той е категоричен, че криза вътре в редиците на „столетницата“ има и тя се дължи изцяло на опита да се контролира всичко и да се взимат еднолични решения. Миков посочи примерите с наскоро обявилите, че напускат групата на БСП Спас Панчев и Жельо Бойчев.

„Има всякакви версии, известна е близостта му с Румен Овчаров (бел. ред. на Бойчев) например. Със Спас Панчев е същият случай. Не е ясно защо си тръгна, ясно е, че БСП свива своите съюзници”, подчерта той.

По думите му всички политически действия се решават в тесен кръг – от лидера Корнелия Нинова и няколко души, които са близки до нея. Социалистите тепърва ще имат проблеми с толерирането на определени „верни“ структури по места и неглижирането на други, смята Миков.

„Наблюдават се отношения с големи организации – Хасково, Казанлък например, където се фаворизират близки и предани хора на ръководството. Друго организации пък затъват – Монтана например”, посочи още той.

Михаил Миков, които е и бивш министър на вътрешните работи е убеден, че вотът на недоверие за сигурността е бил един провал.

„В момента се нарушават принципите на колективното ръководство, а с това БСП беше известно. Например при вота на недоверие - темата му не беше обсъждана на националния съвет“, каза той.