Започна изплащането на пенсиите в Световрачене

Животът

10-07-2018, 11:25

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Около 3000 лв. за пенсии откраднати от пощата в Световрачане

Вчера трима обраха пощата и задигнаха парите преди хората да си ги получат

Тази сутрин започна изплащането на пенсиите в столичния квартал "Световрачене", където вчера маскирани мъже обраха пощенския клон и взеха между 2000 и 3000 лева.

По това време в салона на клона е имало възрастни хора, които са чакали да получат пенсиите си, но нито един от тях не е успял да го направи. Тази сутрин те отново бяха в пощата, още преди тя да отвори. След обира, възрастните жители на "Световрачене" питат защо няма охрана на служителите, които отговарят за даването на пенсиите им.

"Чухме гръм. Мислех, че е взривена пощата, после разбрах какъв е случая" разказаха свидетели на обира в ефира на България он еър.

По думите им престъпниците са влезли малко преди първият човек да получи пенсията си. Според МВР нападателите са били маскирани и въоръжени, а някои от пенсионерите са успели да огледат добре и част от нападателите.

"Тоя с качулката, дето граби парите, беше много високо, слабо, чернооко момче", разказаха хората.

След обира мъжете са избягали с малка бяла кола с врачанска регистрация, а полицията ги издирва. В "Световрачене" пък изплащането на пенсиите ще продължи няколко дни.