Спаси София иска нощен градски транспорт и до летището

Мисия София

10-07-2018, 12:35

Снимка:

sofiautre

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Активистите направиха няколко предложение за подобряване на нощния градски транспорт

Активистите от Спаси София внесоха в Столичната община предложения за подобрение на нощния транспорт в София. Според организацията вече три месеца след въвеждането на услугата все още има проблеми, които имат отрицателни последствия върху нейната привлекателност.

Предложените на активистите включват: признаване на картите срещу месечна добавка по избор; линия Н5 до Летище София; поставяне на спиркови навеси на пл. Кн. Ал. I Батенберг; показване на информацията в електронните табла по спирките; поставяне на спирка в района на НДК, каквато в момента няма; иновативна кампания за популяризация на услугата. С предложението те искат СО да предприеме серия от мерки, които да направят пътуването с нощните автобуси по-достъпно, приятно и улеснено, предимно възползвайки се от наличния ресурс, с който ЦГМ разполага.

"Все още много хора не знаят за съществуването на нощните автобуси. Общината и ЦГМ все още не използват спирките и превозните средства като пространства за безплатна реклама, с което да популяризират нощната услуга. Електронните табла по спирките почти никога не показват реалните минути до пристигането на следващия автобус, а абонаментните карти не се признават, което отблъсква голяма част от потенциалните пътници", написаха от организацията.

Спаси София беше сред най-силните застъпници за въвеждането на нощния градски транспорт. Миналата година те събраха над 31 000 подписа за въвеждането на услугата.