Започва ремонт на ул. “Резбарска“

Мисия София

11-07-2018, 11:14

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

От 12 юли стартира изпълнението на скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи по бул. “Константин Величков“

От утре, 11 юли, започва ремонт на ул. “Резбарска“ в район „Подуяне“, която ще бъде ремонтирана изцяло. Това съобщи заместник-кметът на София Евгени Крусев при проверка на полагането на първия пласт асфалтова настилка на ул. “Гюешево“ в район „Възраждане“. На проверката присъства и кметът на района Савина Савова, предават от общината.

"Изпълнява се полагането на първия пласт асфалт на настилката на ул. “Гюешево“, която е една от основните улици в район „Възраждане“ и цялостно се ремонтира. Отстраняват се непредвидени обстоятелства във връзка с ремонт на „Топлофикация“. Поетапно се ремонтират и тротоари. Продължава изпълнението на програмата за ремонт на вътрешноквартални улици. В момента се работи също и по ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“, ул. “Хемус“ в район „Слатина“, планира се ул. “Боянска“ от 15 юли, където първо ще подменим водопровод. От утре започва ремонт на ул. "Резбарска“ като тя ще бъде ремонтирана изцяло между ул. “Градинарска“ и ул. “Първа Българска армия“, обясни Крусев.

"На 12 юли започва изпълнението на пилотния проект за изграждане на първите два перона по бул. “Константин Величков“ за обособяване на скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. Работата ще започне от спирката на парк „Свети Петър и Павел“ и ще бъдат общо шест", каза също зам.-кметът.

"С тях ще осигурим движение по трамвайните трасета и на автобусите на градския транспорт. По бул. “Константин Величков“ се движат автобусните линии 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии 11, 22, 3. Предвидено е превозните средства да се движат по общо трасе и да спират на общи спирки. Ще бъдат направени и нови спиркови перони за по-комфортното и безопасно изчакване на пътниците. През септември ще са готови и шестте перона. Освен бул. “Константин Величков“ подобни трасета предвиждаме и по бул. “Възкресение“ и „Мадрид“, каза Евгени Крусев.

Това е една от новите мерки на Столична община за по-бърз и удобен градски транспорт.

По отношение на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ и дърветата Евгени Крусев заяви, че еколозите от „Зелена система“ правят ежеседмични проверки и предписания към изпълнителя на обекта, който има задължението да прави всичко възможно, за да опази дърветата. По проекта в зона 2 ще бъдат засадени още 76 нови дървета, като 60 от тях са на ул. „Граф Игнатиев“, пл. “Славейков“ и около църквата „Св. Седмочисленици“. Останалите ще бъдат по ул. „Солунска“ и ул. “6-ти септември“.