ДПС предлагат санкции, ако медиите не декларират собствеността си

Политика

11-07-2018, 13:45

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

ДПС внасят допълнителни промени в Закона за задължителното депозиране на печатните и други издания или по-известен като Закона за медиите. От партията предлагат Министерство на културата да налага санкции в случаите на отказ на деклариране на собствеността на медии. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите Велислава Кръстева и Хамид Хамид.

Другото предрожение на Движението за права и свободи е комисията по медии да организира дискусия между депутати и журналисти.

„С тези предложения ние сме вменили на Министерство на културата задължението и правото да налага санкции в случаи на неизпълнение на закона по отношение на декларирането на собствеността“, обясни Кръстева.

„Текстовете не третират журналисти, затова не приемам в публичното пространство да се въртят отворени писма, че законът е насочен срещу журналисти и че посяга на свободата на словото. Не приемам такива обвинения, защото законът касае деклариране на обстоятелства от собственици на медии. Важен въпросът кой се опитва да измести темата към журналистите и свободата на словото и кой собственик на медии кара журналистите да пишат писма. Кой има интерес да остане в сивата икономика и в сивото пространство. Кои собственици на медии желаят темата да бъде изнесена към свободата на словото. Със сигурност това не са депутатите от ДПС“, категоричен беше Хамид Хамид.  Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"