На Света Марина театър, изложби и пищна заря в Созопол

Бургас Лайф

11-07-2018, 14:45

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

58-годишен от Созопол стана студент във ВТУ

На 17 юли общината отбелязва празника на града

Наближава празникът на Созопол 17 юли. Точно в навечерието на Света Марина в амфитеатър „Аполония“ ще бъде извършен ритуал по вдигане на националния флаг и полагане на венци и цветя пред Паметната арка в памет на загиналите за свободата.

През същия ден ще бъдат открити няколко изложби: „Древните карти на Черно море“, „Една българска роза“, „Созопол и Морето“ и няколко автори-живописци. В 21 часа в Амфитеатъра започва концерт на любимата на няколко поколение Маргарита Хранова.
На 17 юли в храм „Света Марина“ в едноименната местност ще бъде отслужена празнична литургия. В 8.30 часа е плувният маратон, а концертът на фолклорен ансамбъл „Странджа“ ще бъде в общинския парк. В 16.00 часа на градския стадион започват народни борби.

Официалното откриване на празниците е в 20.30 часа, с поздрав на кмета Панайот Рейзи. Вечерта ще продължи със спектакъла „Майстори на комедията” с участието на Тончо Токмакчиев, Камен Водиничаров и Георги Мамалев и ще завърши с пищна заря.
На 18 юли е конкурсът за красота „Мис Созопол“, а през следващите три дни започва WINE FEST SOZOPOL 2018, чийто специален гост е националният проект „Аз съм българка“ на младия фотограф Радослав Първанов.