Роналдо излиза срещу Реал в САЩ

Ювентус ще има приятелски мач с испанците във Вашингтон

Кристиано Роналдо може да се изправи срещу вече бившите си съотборници от Реал (Мадрид) съвсем скоро, след като бе продаден на Ювентус за 100 милиона евро плюс бонуси до 12 милиона евро. В момента португалецът е в почивка след силния сезон с екипа на „кралския“ клуб и триумфа в Шампионската лига. След това той игра и за Португалия на Мондиал 2018 в Русия и вкара 5 гола, но европейските шампиони отпаднаха от Уругвай (1:2) на осминафиналите.

„Бианконерите“ очакват новата си звезда до две седмици. Те са планирали голямо турне в САЩ, където ще срещнат Реал (Мадрид) и Роналдо може да се изправи рано срещу бившия си клуб, с екипа на който се превърна в истинска легенда – лидер във вечната голмайсторска листа с 450 гола.

Ювентус започва турнето си в САЩ на 25 юли срещу Байерн във Филаделфия, а три дни след това се изправя срещу Бенфика в Ню Джърси. Новият стадион „Мерцеде-Бенц“ в Атланта ще види на 2 август „старата госпожа“ срещу сборен отбор на американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС), а в последния си мач италианският шампион ще премери сили с „белия балет“. Двата тима ще изиграят мача си в столицата Вашингтон на 5 август, а очакванията са Роналдо да бъде в групата на „бианконерите“ и Масимилиано Алегри да го пусне в игра.