Временно се затваря за движение участък от бул. „Пенчо Славейков“

Мисия София

12-07-2018, 16:40

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Ограниченията се налагат във връзка със строежа на третия лъч на метрото

Във връзка строителството на третия диаметър на столичното метро се въвежда промяна в организацията на движение, предават от общината.

От 16 юли до 16 септември се забранява влизането на пътни превозни средства както следа:
- по бул. „Пенчо Славейков“ при кръстовището с ул. „Свети Георги Софийски“ . Движението ще се извършва двупосочно чрез обход по ул. „Свети Георги Софийски“ и между бул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Константин Иречек“ и по съществуващата пътна връзка.
- По южната половина от пътното платно на ул. „Свети Георги Софийски“ в участък от около 50м.преди бул. „Пенчо Славейков“ и по южната половина от пътното платно на бул. „Прага“ в участък от около 20м след бул. „Пенчо Славейков“. Движението ще се извършва двупосочно в по една пътна лента по северната половина от пътното платно по ул. „Свети Георги Софийски“ и по бул. „Прага“ в същия участък.
- по крайните две пътни ленти от източната страна на пътното платно на бул. „Пенчо Славейков“ между ул. „Разслатица“ и съществуващата временна пътна връзка.

От 4.30 часа на 16 юли до 24.00 часа на 16 септември се възстановява маршрутът на автобусна линия 604 в посока гара „Искър“ по бул. „Пенчо Славейков“ надясно по ул. „Свети Георги Софийски“, наляво по бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, наляво по бул. „България“ по маршрута си.

Променя се маршрутът на автобусна линия 72 в посока хотел „Плиска“ – по ул. „Свети Георги Софийски“ надясно по съществуващата пътна връзка, надясно по бул. Пенчо Славейков“ и по маршрута си. В посока Западен парк автобусите от линия 72 ще се движат по бул. „Пенчо Славейков“, наляво по съществуващата пътна връзка , наляво по ул. „Свети Георги Софийски и по маршрута си.

Тролейбусите от линии 2, 8 и 9 ще се движат по ул. „Свети Георги Софийки“ към бул. „Прага“ и от там към ул. „Свети Георги Софийски“.