Ким Чен-ун с писмо до Тръмп – вижте какво написа

Американският президент се похвали в Туитър

„Много мила бележка от лидера на Северна Корея Ким. Постигнат е страхотен напредък!“, похвали се във Туитър Доналд Тръмп. Американският президент публикува снимка на благодарствено писмо, изпратено му от Ким Чен-ун на корейски и превод на английски.

„Важната първа среща с Ваше превъзходителство и съвместното изявление, което подписахме заедно в Сингапур преди 24 дни, беше без съмнение началото на едно значимо пътуване.

Дълбоко ценя енергичните и необикновени усилия, направени от Ваше превъзходителство Г-н Президент за подобрението на отношенията между двете страни и честното изпълнение на съвместното изявление.

Твърдо вярвам, че силната воля, искрените усилия и уникалният подход от мен и Ваше превъзходителство, насочени към откриването на ново бъдеще между Северна Корея и САЩ, със сигурност ще даде плод.

Надявайки се, че непоколебимото доверие и увереност във Ваше превъзходителство ще бъде укрепено в бъдещия процес на предприемане на практични действия, изразявам своята увереност, че епохалният процес на насърчаване на отношенията между Северна Корея и САЩ ще допринесе за нашата следваща среща“, пише Ким.