Доналд Тръмп във Великобритания – топло посрещане и… предложение за смяна на премиера

След държане за ръце и гала вечеря Тръмп засипа Тереза Мей с обвинения за твърде мекия Брекзит и поиска Борис Джонсън да стане министър-председател

Американския президент Доналд Тръмп започна тридневната си визита във Великобритания. Въпреки че англичаните излязоха на протести срещу него по улиците на страната, държавният глава на САЩ получи топло посрещане от домакина си – британският премиер Тереза Мей.

В чест на Доналд и Мелания Тръмп беше организирана гала вечеря. А Доналд и Тереза дори се държаха за ръце и се наричаха „моят скъп приятел“.

Тази идилия обаче приключи бързо.

Само няколко часа по-късно във в. Сън излезе интервю на президента Тръмп, в което той меко казано няма нищо мило за казване за Тереза Мей. Той я подлага на директна критика заради решението за „мек“ Брекзит. В интервюто американският държавен глава дори заявява, че на нейно място Борис Джонсън би бил отличен премиер.

„Много уважавам Борис. Той очевидно ме харесва и говори добри неща за мен. Много съм натъжен, че напусна правителството и се надявам да се върне в някакъв момент“, заявява Тръмп.