Осъдиха двама мъже, на по две години, за извършена кражба на лек автомобил

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени Д.Ж., на 31 г., и И.К., на 30 г., за това, че на 10 срещу 11 ноември 2017 г. в гр.К., обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив,  в съучастие помежду си, чрез използване на техническо средство – ключ, са отнели чужда движима вещ – лек автомобил, марка „Фолксваген Туран“ на стойност 6 800лева, ведно с намиращите се в него мобилна печка за отопление на автомобил, акумулатор, зарядно за акумулатор,  детско столче,  бебешко кошче, подвижна (сгъваема) бебешка кошара или всичко на обща стойност 7 325  лева, от владението на собственика, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 196, ал.1, т.2 вр.  чл. 195, ал.1, т.4  вр. чл. 194,  ал. 1 вр. чл. 29, ал.1 , б.“б“ вр. чл. 20, ал.2 вр. ал.1 от Наказателният кодекс. 

През нощта на 10 срещу 11 ноември 2017 г. извършителите на престъплението са отнели ключа за автомобила от предверието на жилището на свидетеля И.Т. Осигурявайки си достъп, са извършили кражба и на самият автомобил с всички вещи в него. През следващите дни са продали вещите, а автомобила са предлагали за продажба на части.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък и след проведено съкратено съдебно производство Д.Ж. и И.К. са осъдени на по 2 години „лишаване от свобода“  при първоначален „строг“ режим. Преди осъждането им, по искане на Районна прокуратура -Казанлък, на двамата извършители бе определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 2 декември 2017 г. Присъдата е влязла в законна сила и понастоящем осъдените изтърпяват наказание в Затвора –Стара Загора.