Започва основно миене на улиците на столицата

Мисия София

13-07-2018, 10:42

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Собствениците на автомобилите, които ще бъдат преместени заради почистването, могат да потърсят информация на тел. 0700 12 233

От днес затварят поетапно различни карета от центъра на София. Причината е ежегодното миене на улиците. Подготовката започна още вчера с почистване на шахтите, за да могат да поемат цялата вода, която ще бъде използвана.

София ще стане по чиста, обещават от Столичния инспекторат. Днес започва миене на каре в район "Оборище", което включва бул. "Дондуков", бул "Цар Освободител" и ул. "Париж".

"В това каре собствениците на автомобилите следваше още от сутринта да преместят собствените си автомобили с цел да може качествено да се измие територията. Не всички преместиха колите си, затова на място са паяци, които ще ги откарат на съседна улица. Глоби за тях няма да има", уточни пред България он еър Стефка Енчева от Столичния инспекторат.

По думите ѝ миенето започва от 7:30 часа. Вече са поставени знаците за затваряне на движението в определения участък. "Гражданите трябва да знаят, че след като автомобилът им е преместен, могат да получат информация къде се намира или в Районно управление на СДВР, или да позвънят на телефон 0700 13 233 - Оперативният център на Центъра за градска мобилност. Така те могат да получат информация къде е преместен автомобилът им", отбеляза Енчева.

За 10-та поредна година се прави такова масово почистване на центъра на столицата. Според Енчева улиците в останалите квартали на София също ще бъдат изчистени по график.