Шумът пречи на старозагорци

Заралии

14-07-2018, 11:20

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Симеонов стартира акция "Шум" и в столицата

„Зелена светлина“ за Закона за шума

Над 200 сигнала са подадени на горещия телефон на общината

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 9 до 12 юли, са отчетени над 200 сигнала. Граждани са подали информация за над 50 неправилно паркирани МПС в града. Два са автомобилите, включени в процедура по принудително/доброволно премахване от междублоково пространство.

Оплаквания са постъпили за бездомни кучета в източната част на Стара Загора, по ул. „Хан Аспарух“ при изхода на града, в двора на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, около езеро „Загорка“, както и блок №22 на ул. „Княз Александър Батенберг“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче в село Маджерито, пускал го за свободна разходка по улиците на населеното място. Същата санкция е наложена и на собственик, изоставил за дълго време, кучета в двор на къща в село Горно Ботево. Жител на село Памукчии се е оплаквал от агресивен кон.

Сигнали са подадени заради струпване на младежи, вдигащи шум на открито, както и за музика от заведения и частни имоти.  Получена е информация за струпани отпадъци около блок №22 в кв. „Три чучура“. Съставен е протокол след проверка. Акт за установяване на административно нарушение е получил гражданин, събиращ боклуци под терасите на блок №2 на ул. „Любен Каравелов“.

По сигнали на граждани са премахнати изсъхнали клони. Отремонтирани са лампи от уличното осветление, няколко паркомата, светофарни уредби, както и са обезопасени шахти.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.