Русия отрече за 12-те обвинени в намесата на американските избори

Свят

14-07-2018, 11:30

Снимка:

Freeimages/Shamseer Sureash Kumar

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

САЩ обвини 12 руски шпиони за намеса в изборите

Това е част от „конспиративните схеми“ във Вашингтон, твърди Москва

Няма доказателства, че 12-те обвинени служители на руското разузнаване, са проникнали в компютри на Демократическата партия на Съединените щати. Това коментира външното министерство на Русия в отговор на обвиненията, че 12 руски шпиони са хакнали компютрите на демократите и са се намесели в предизборната кампания на САЩ за президентските избори.

„Вашингтон се опитва да възстанови старата "патица" за предполагаемата "намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г… Очевидно е, че целта на това вкарване е да развали атмосферата преди руско-американската среща на върха“, коментират от МВнР в Москва.

Според тях това е част от „конспиративните схеми“ във Вашингтон и определят новината, като фалшива. От руското външно министерство питат докога ще продължи „тази коварна комедия“.

Междувременно лидерът на демократите в Сената на САЩ Чък Шумър призова президента Доналд Тръмп да отмени предвидената в понеделник среща с руския президент Владимир Путин. Белия дом обаче потвърди, че срещата ще се състои.