Израелец спечели турнира по голф на ”Блексирама"

32 000 евро си поделиха победителите тази година

Асаб Коен от Израел спечели Десетото юбилейно издание на голф турнира Блексирама Виваком про- ам, провело се от 11 до 13 юли на трите голф игрища – Трейшън клифс, Лайтхаус и Блексирама. Той бе организиран от Европейската професионална голф асоциация.
32 отбора, всеки от тях съставен от трима аматьори и един професионалист от над 30 държави се включиха в надпреварата, която приключи вчера на голф комплекса Блексирама край Балчик. В последния турнирен ден, петък, 13 юли, времето си направи лоша шега и състезанието преждевременно бе прекъснато поради обилните валежи.
Над 1000 са участниците през  последните 10 години, а раздадените като награден фонд средства надхвърлят  300 000 евро, заяви за Медийна група Добруджа  Марко Стойчев, зам.изпълнителен директор на Голф-комплекс Блексирама. 32 000 евро си поделиха победителите тази година, като към тях организаторите и спонсорите на турнира бяха добавили атрактивни награди  – кристални купи, марково шампанско, ценни аксесоари за голф и др.
Турнирът е от полза за развитие не само на голфа, но и на туризма в региона, заяви Марко Стойчев. Той допълни, че гостите са искрено изненадани от факта, че България предлага такива прекрасни условия за този аристократичен спорт.
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

МГ Добруджа