Бургаските фотографи показват на открито снимки на емблематични места в града

Бургас Лайф

14-07-2018, 12:58

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Три различни филма на трима млади български режисьори в Бургас

Снимките са събрани в изложба, наречена "Бургас и Морето"

Фотографите от Сдружение "Бургаска фотографска общност", с подкрепата на Община Бургас,  подредиха свои атрактивни творби във витрините на Ъгъла срещу Часовника.

Снимките са събрани в изложба, наречена "Бургас и Морето". На фокус в нея са любими и емблематични места за бургазлии. Всеки може да отдели няколко минути, за да я разгледа, докато чака някого на Часовника и да открие своята посока за разходка из Бургас.

Четиринадесетте автори от Бургаска Фотографска Общност, сред които има двама артисти на FIAP (Artiste FIAP, Mеждународна организация за фотоизкуство със седалище в гр. Берн, Швейцария), златни и сребърни медалисти и носители на призове от национални и международни фото салони,  показват в изложбата хората, архитектурата, природата и духа на града през своите обективи.

Творбите могат да бъдат видени и в личните страниците на фотографите, на интернет страницата на организацията: bfo.bg, както и във Facebook групата "Бургаска фотографска общност".

Информация за контакт с тях ще има и в Туристическия информационен център. Експозицията на открито ще може да бъде разгледана от бургазлии и гостите  на града до края на лятото.

Сдружение "Бургаска Фотографска общност" се утвърди като една от значимите културни институции в Бургас. Членовете й работят за популяризирането на града, хората, емблематичните места и неповторимия му морски дух не само в България, но и в общия ни европейски дом и по света. 

Бургаските фотографи са участвали  в международни салони и изложби в Италия, Гърция, Дания, Полша, Турция и в други страни. БФО присъства в в културния календар на града ни  с традиционната си годишна изложба, изложбите "Черно и Бяло", "Бяло", "Приказки за Ева", изложби по  случай деня на морето,  за градска мобилност, международния морски ден,  135 години "Пристанище Бургас" и други.  

До края на 2018 година БФО ще покаже още изложбата "Море", на въже в Морската градина и изложбата "Черно и бяло" в галерията на Дружество на художниците на  ул. "Александровска".