Интерактивен център за технологии забавлява децата през ваканцията

Животът

15-07-2018, 12:37

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Една от най-големите атракции за децата несъмнено е влизането в сапунен мехур

Нов интерактивен център за наука и технологии в столицата посреща децата през лятната ваканция. Магнитно влакче показва как работят високоскоростните влакове и как с оптична илюзия се променя скоростта и посоката на водата. Центърът започва и технологични курсове за деца на различна възраст, предава БНТ.

Технологии, магия и забавление. На едно място. И научни експерименти по природни науки. Почти като в училище, но не съвсем.

"Стъпили сме малко по-близо към сегашното и сме дръпнали завесата и на бъдещето, за да могат децата да усетят, че и тези неща, които са им интересни в ежедневието и те са плод на наука и технологии", обясни Огнян Траянов, изпълнителен директор на Технологика, председател на Българската асоциация по информационни технологии.

3D принтери, 3D скенери, виртуална реалност, математически загадки и физични опити. Към всеки експеримент има научно обяснение, право на опит и примери за приложение в живота ни.

Една от най-големите атракции за децата несъмнено е влизането в сапунен мехур. Други избират виртуалната реалност и програмирането.

Интерактивният център е подходящ за деца от 7 до 14 години. Тук е мястото, където родители и деца могат да прекарват време заедно, докато научават нови неща за света около нас.