Посрещаме част от мощите на св.апостол Андрей Първозвани

Ще тръгне литийно шествие със светите мощи до Митрополитския храм "Света Марина”

По покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в навечерието на празника на Митрополитския храм „Света Марина” - 16 юли 2018 г.,  ще бъде посрещната част от светите мощи на свети апостол Андрей Първозвани.
Светинята ще бъде донесена днес в 18.00 ч., от Негово Високопреосвещенство Теодосий, архиепископът на Томи (Констанца) от Румънската православна църква, в Катедралния храм „Успение Богородично” в Пловдив, откъдето ще тръгне литийното шествие със светите мощи до Митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив. Тук те ще бъдат поставени за поклонение на вярващия народ.
От 18.30 ч. ще започне празничната архиерейска вечерня. Светите мощи ще останат в храма, който ще бъде отворен, докато има желаещи да се поклонят на светинята.
На 17 юли 2018 г., когато се чества паметта на света великомъченица Марина, в едноименния митрополитски храм от 9.00 часа ще бъде отслужена празничната архиерейска света литургия, възглавена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в съслужение с гости архиереи.
На всеки богомолец ще се дава за благословение икона с образа на св. Андрей и памук, осветени на светите мощи.
Светите мощи ще останат в храма до 16.00 ч. на същия ден.