Нов протест в Младост заради застрояването

Животът

16-07-2018, 12:09

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Десислава Иванчева е информирана за предстоящия протест

Отново "За Зелен Младост" организира протест срещу застрояването в столичния квартал „Младост 3”. Този път става въпрос за парк. Според организаторите там ще се строят 7-етажна сграда със смесено предназначение, както и 8-етажна сграда. От "За Зелен Младост" твърдят, че теренът, предвиден за 7-етажната сграда, е бил заграден преди две седмици.

Един от организаторите обясни за Нова Телевизия, че арестуваната кметица Десислава Иванчева е информирана за предстоящия протест. Отрекоха обаче да е организатор.

Представител на инвеститора, който е взел мястото отговори, че той е в чужбина и в момента не може да даде такъв. В писмено становище от хранителната верига, която е в близост до парка, заявиха, че нямат нищо общо със застрояването.

„През 2013 г. е предвидено изграждането на многофункционална спортна зала, което не се е случило заради обжалване на същия този инвеститор, който в момента започва да строи. Тогава е направен подробен устройствен план, който предвижда обособяване на парк от 5 декара, който е защитен. В момента този парк е предвиден и е запазен именно заради подробния устройствен план. Инвеститорът ще строи на частен терен, на който е предвидено изграждането на обекти за обществено обслужване. Проектът беше внасян при мен нееднократно. Имаше доста забележки и беше преработван. В този смисъл не съм съгласен, че се застрояват терени, отредени за озеленяване. Ще бъде построена 8-етажна сграда”, обясни главният архитект на София Здравко Здравков.