Банда имала „производствен цех“ за кредитни и дебитни карти

Крими

16-07-2018, 14:48

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Повдигнаха обвинения на групата, правили и фалшиви лични документи

Разбита е била престъпна група, която се занимавала с изработване и използване на скимиращи устройства за събиране на информация от кредитни и дебитни карти и изготвяне на неистински платежни инструменти (пластики за незаконно теглене на средства от чужди банкови сметки). Бандата имала и „производствен цех“ до Пловдив с напълно затворен цикъл за производство на фалшификатите. На четирима души са повдигнати обвинения за участието в организирана престъпна група, съобщиха от Специализираната прокуратура.
В помещението, където групата осъществявала престъпната си дейност, са открити компютри с програми за обработка и съхранение на информация, изтеглена неправомерно от банкови карти, пластики, лайсни с микрокамери и захранващи батерии за събиране на данни, слотове и клавиатури за банкомати, ПОС-терминали с батерии, платки с различни накрайници и множество други веществени доказателства.
В същото помещение са открити и голямо количество български и чужди документи (паспорти, лични карти, талони за автомобили, бланки на визи и стикери). Открити са и заготовки за лични документи, без нанесени на тях имена и други данни, както и без поставени снимки.
По време на операцията са претърсени общо 8 адреса в Пловдивско, както и автомобили. Назначени са множество експертизи, които да очертаят границите на престъпната дейност.
С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата са наложени парични гаранции, съответно от 150 000 лв., 100 000 лв., а на двама от участниците – по 70 000 лева.