Фандъкова е първият носител на наградата „Лидер на промяната“ на СТСБ

Мисия София

16-07-2018, 16:58

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Кметът каза, че през последните години е започната и се изпълнява най-сериозната модернизация на градския транспорт от десетилетия

Кметът на София Йорданка Фандъкова е първият носител на наградата „Лидер на промяната“, учредена от Съюза на транспортните синдикати в България. Днес Съюзът, с председател Екатерина Йорданова, провежда Осми редовен конгрес с международно участие, предават от общината.

Кметът на София получи наградата за позитивната промяна, направена в развитието на столицата през последните години, както и за реализираните редица инициативи, свързани с лидерството на жените, развитието на умения и нови политики за подобряване условията на труд и равенство в дружествата на градския транспорт в София.

Кметът Фандъкова благодари за наградата. В думите си тя посочи, че през последните години започнахме и изпълняваме най-сериозната модернизация на градския транспорт от десетилетия. Това е много важно за условията на труд. През 2014 г. средната възраст на автобусния парк беше 20 г. В края на 2016 г. успяхме да я намалим наполовина – до 10 години. През 2019 г., когато планираме да завършим доставката на още 162 нови автобуса, средната възраст на автопарка на София ще е 6 години.

През последните години са изпълнени инициативи за осигуряването на по-добри условията на труд и здраве. Още през март 2014 г. между СТСБ и Столична община бе подписано Споразумение за съвместни действия с цел насърчаване и създаване на по-добри условия за повишаване на заетостта на жените в столичния градски транспорт. Организирани са безплатни курсове за жени за повишаване на квалификацията. С цел превенция на онкологични заболявания са разработени две скринингови програми за рак на млечната жлеза при жени и на простатата при мъжете.

На конгреса присъстваха Пламен Димитров,президен на КНСБ, Франк Мореелс, президент на Европейската транспортна федерация, Стивън Котън, генерален секретар на Международната транспортна федерация, Генадий Косолапов, генерален секретар на Международната конфедерация на железопътните синдикати, Олга Вакуленко, член на Женския комитет на ITF и организационен секретар на най-големия руски транспортен синдикат РОСПРОФЖЕЛ.

Наградата „Лидер на промяната“ ще се присъжда ежегодно на изявени жени с особени постижения в обществения, политически или културен живот на България, или жени световни лидери с глобален принос към подобряване на положението на жените в обществото и на работното място.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"