Боян Петров – почетен гражданин на Перущица

Кметът на общината връчи грамотата и почетния плакет на сестра му Александра Петрова

В Дановото училище в Перущица се проведе вчера официална церемония за удостояване на   Боян Петров посмъртно с почетно звание. Присъстваха председателят на Общинския съвет Иван Муров, кметът Ради Минчев, общински съветници, дядото по майчина линия Боян Мочев, сестрата на Боян Александра, роднини, много перущинци, които познаваха и обичаха Боян. 
Боня Петров е удостоен със званието "Почетен гражданин на Перущица" за изключителните си постижения в областта на алпинизма и науката, приноса за издигане на националния и международен престиж на Перущица. 
Кметът на общината връчи грамотата и почетния плакет на Александра Петрова, сестрата на Боян. Въпреки сълзите и огромното вълнение, тя благодари за високата чест. Още по-развълнувана беше от подаръка, който специално за случая подготви Антоан Лозен - портрет на известния алпинист с посвещение. Част от присъстващите споделиха свои спомени от срещите си с Боян.
В своя 45-годишен житейски път Боян покори много върхове - като височинен алпинист, научен работник, изследовател-зоолог, биоспелеолог, мотивационен лектор, природозащитник, писател, творец.
Боян Петров ще остане завинаги в сърцата ни...