Голям пожар в предградие на Чикаго с много българи

Свят

19-07-2018, 11:32

Снимка:

Facebook

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Напълно унищожени са три сгради, няма данни за загинали

Голям пожар бушува близо час преди полунощ българско време в предградие в Чикаго, на 25 мили от града, в близост до летище Полуоки, където живеят много наши сънародници, съобщава Ей Би Си 7. Кадрите на живо излъчи и местната WGN TV. За пожара алармираха в социалните мрежи и българи, които живеят в Чикаго.

Стотици хора са изведени от домовете си заради огромния пожар в предградието „Проспект Хайтс“. Кадри от мястото разкриват, че пожарът е тръгнал от балкон на краен апартамент на един от блоковете. Огнеборците бързо потушили първите пламъци, но огънят бил достигнал до покрива и се разпространявал в различни посоки.

Никой от блоковете нямал автоматична противопожарна система. Сградите са стари и обикновено устройствата на тавана, които пръскат вода, се слагат само когато собствениците се решат на мащабни ремонти, засягащи самата конструкция.

Медиите съобщават, че трима души са отведени в болница, след като пострадали от пушека. Има опасения за пострадали и загинали домашни любимци, защото пожарът е избухнал по обяд местно време и много хора са били на работа.