Матюиди: Роналдо ще играе със световен шампион

В Ювентус имаме най-добрия при нас

Френският национал Блез Матюиди е на седмото небе след спечелената с „петлите“ световна титла в Русия. 31-годишният халф се радва и за това, че през следващия сезон ще е съотборник на петкратния и актуален носител на „Златната топка“ Кристиано Роналдо, привлечен в Ювентус от Реал (Мадрид) срещу 112 милиона евро с бонусите.

„Кристиано Роналдо е най-добрият играч на планетата. Великолепно е, че скоро той ще играе с нас. Разбира се, че и за него е супер в бъдеще да дели една съблекалня с един световен шампион…“, пошегува се провокативно Блес Матюиди с новия си съотборник в Ювентус.

„Беше истинска изненада, но съм много щастлив и доволен от това какво прави клубът. Да накараш някого като него да носи нашия черно-бял екип – сега имаме най-добрия при нас. Все пак обаче световната титла е повече от една европейска“, допълни французинът в същия тон пред „Гадзета дело Спорт“. Халфът пристигна в Торино миналото лято от ПСЖ, а през 2016 година загуби с „петлите“ финала на домашното европейско първенство от Португалия, в чийто редици тогава за този мач не бе контузеният Роналдо.

Междувременно стана ясно, че португалецът няма да участва в американското турне на „бианконерите“. Така Кристиано Роналдо няма да може да се изправи срещу бившия си тим Реал (Мадрид) на приятелския турнир „Интернешънъл Чемпиънс Къп“ в САЩ. Според "Тутоспорт" футболистите, които са участвали на Мондиала в Русия, ще получат допълнителна почивка от ръководството и няма да пътуват с тима за САЩ, а ще се готвят в Италия. Хърватите Марио Манджукич и Марко Пяца, както и Блес Матюиди също няма да пътуват с тима отвъд океана. Очаква се Роналдо да започне да тренира с новите си съотборници на 30 юли.