Политиците лаконични на тема „ЧЕЗ“

Политика

19-07-2018, 16:14

Снимка:

Freeimages.com/

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

КЗК забрани на „Инерком“ да придобие ЧЕЗ

„Инерком“: Изненадани сме

Коментари след забраната на КЗК „Инерком“ да придобие ЧЕЗ

Лаконичен коментар на решението на КЗК за спиране на сделката за ЧЕЗ направи ресорният министър Теменужка Петкова.

„Има компетентен орган, това е Комисията защита на конкуренцията. От тук нататък цялото производство ясно е разписано в съответния закон“, пред журналисти в парламента Петкова. Тя допълни, че сме правова държава и всеки трябва да работи в своята компетентност.

Искрен Веселинов от Обединени патриоти заяви, че приветстват решението на КЗК. „Напомням че от първия ден, когато започна скандала с ЧЕЗ и с Гинка, казахме че залагаме на българските институции и ги призоваваме да си свършат работата. КЗК доказа, че има държавни органи, които обективно и независимо обследват обстоятелствата по една сделка и не се притесняват да вземат решение дори когато то не е изгодно за някой чужд инвеститор“, обясни Веселинов.

По думите му има и „втора спирачка“ за тази сделка. „Това е КЕВР и в това отношение смятам, че българските потребители трябва да бъдат спокойни“, изтъкна уверено той.

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране поясни, че няма никакви притеснения от това решение. „Има решение на КЗК за ЧЕЗ с незабавно изпълнение – нямам никакви притеснения“, каза Иванов пред журналисти в парламента.

От БСП пък призоваха правителството „още сега ясно да заяви, че държавата ни има интерес от участие в закупуването на акции на ЧЕЗ“.