Тръмп покани Путин в САЩ

Свят

20-07-2018, 08:36

Снимка:

kremlin.ru

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тръмп защити Русия срещу ФБР

Подкрепата на Тръмп към Русия била „грешка на езика“

Шефът на разузнаването на САЩ бил изненадан

Президентът Доналд Тръмп се надява да посрещне руския президент Владимир Путин във Вашингтон тази есен. Това съобщи в изявление в четвъртък прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс. Информацията за подготвяна среща идва само ден, след като Тръмп се опита да тушира критиките, залели го сред срещата с руския президент на 16 юли във Финландия. Тогава американският лидер Тръмп защити Русия срещу твърденията за намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. На американска земя Тръмп заяви, че искал да каже друго. "Изречението трябваше да е: "Не виждам причина, поради която не би била Русия", обясни президентът Тръмп.
"Тръмп поиска от съветника по националната сигурност Джон Болтън да покани Путин във Вашингтон през есента и тези разговори вече са в ход", каза Сандърс вчера.
Кремъл все още не е коментирал информациите за възможна втора среща между двамата лидери. А директорът на разузнавателните служби на САЩ Дан Коутс беше изненадан от новината за тази покана, предаде Асошиейтед прес.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен