Евгени Крусев провери ремонта на осветлението по бул. „Симеоновско шосе“

Мисия София

20-07-2018, 11:18

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Общо 100 стълба са сменени от началото на годината в столицата и са монтирани 1000 нови осветителни тела

Извършва се обновяване на уличното осветление на бул. “Симеоновско шосе“. Подменят се осветителни тела, а там, където има необходимост, се поставят и нови стълбове. Това каза зам.-кметът Евгени Крусев по време на проверката си на обекта, предават от пресслужбата на Столична община.

"Общо 100 стълба са сменени от началото на годината в столицата и са монтирани 1000 нови осветителни тела. Целта ни е за 2018 година да спестим 300 хиляди мегават/часа електроенергия, което реално позволява 80 хиляди лева годишна икономия да бъде насочена към изграждане на улично осветление там, където няма", допълни Евгени Крусев.

"В момента активно се работи и по бул. „Христофор Колумб", където на практика се изгражда ново улично осветление. Улично осветление се изгражда и в обществено значими пространства като квартални градинки и райони около училища и поликлиники. Предстои да бъде започнато изграждане на улично осветление около 25-та поликлиника в район „Младост“. Предстои и подмяната на уличното осветление на надлеза „Надежда“, където старите осветителни тела с натрий ще бъдат сменени с лед-осветление."

Според Евгени Крусев с подмяната на осветлението на надлез „Надежда“ се очаква да се спести около 130 хиляди мегават/часа електроенергия годишно и съответно осветяването да се подобри с около 35%. Паралелно с това ще се подмени осветлението до бул. „Джавахарлал Неру“, по ул. „Захари Стоянов“ и ул. „Луи Пастьор“. Вече е сменено осветлението по бул. „Възкресение“ в „Красна поляна“, като предстои да бъде сменено и по бул. „Константин Величков“.

Общо 8 милиона лева ще бъдат вложени в подмяна, изграждане и модернизиране на уличното осветление в София през тази година.