Фандъкова се срещна с министъра на културата на Италия Алберто Бонизоли

Мисия София

20-07-2018, 12:52

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Двамата посетиха подземния музей под базиликата „Света София“

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с министъра на културата и туризма на Италия Алберто Бонизоли. Двамата обсъдиха доброто сътрудничество в областта на културата, което София има с Рим и други италиански градове. Господин Бонизоли изрази желание италианските експерти, работещи в сферата на културата, да обменят опит с българските си колеги, предават от Столична община.

Столичният кмет Фандъкова запозна Алберто Бонизоли с културно-историческото наследство на София и изяви желание италиански експерти да консултират Столичната община при подготовката на международния конкурс за експониране на археологическите находки на площад „Света Неделя“. Кметът информира италианския министър за това, че София развива нови културни пространства за съвременно изкуство и култура. Предстои да бъде изграден Център за съвременно изкуство в Южния парк. Италиански експерти ще подпомогнат българския екип при разработването на форма за управление на културни институти.

По-късно двамата посетиха подземния музей под базиликата „Света София“. Министър Бонизоли изрази възхищението си от музея и даде висока оценка за постоянната експозиция.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен