Мъж блъсна 7 паркирани автомобила, бягал от полицията

Крими

20-07-2018, 11:28

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Отказал тест за наркотици и алкохол

През нощта срещу петък 27-годишен шофьор е помел 7 паркирани автомобила. Шофьорът се опитвал да избяга от полицаите, които го гонели с патрулка.

Инцидентът е станал около 4.20 часа, когато бил подаден сигнал в полицията за рисково шофиране в района на ул. „Кирил Драганов“ и „Калотина“ в столицата, съобщиха от МВР. При подаден сигнал за спиране водачът не се подчинил, а в опита си да избяга и ударил последователно паркираните автомобили. След кратко преследване 27-годишният шофьор е задържан. Той е отказал полеви тестове за алкохол и наркотици. По случая е образувано досъдебно производство.

По аналогичен случай работиха вчера столичните полицаи. Сигнал за такси, чийто шофьор имал неадекватно поведени на пътя в района на бул. „Рожен“, е бил подаден около 17 часа от служител на СДВР, който не е бил на смяна. Веднага към мястото са насочени екипи на „Пътна полиция“ и шофьорът е задържан на бул. „Ломско шосе“, като преди това той успял да удари последователно и да нанесе материални щети на 9 паркирани автомобила. Бе установено, че таксиметровият шофьор е седнал зад волана с отнета книжка. При задържането той е отказал проба с дрегер. И по документирането на този случай работата продължава, допълват от полицията.