Витоша Летен фест ще се проведе в неделя

София Лайф

20-07-2018, 15:56

Снимка:

БНТ

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Като допълнителна емоция децата ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей

В неделя край хижа "Момина скала" предстои четвъртото издание на Витоша Летен Фест. Организаторите от Столична община и "София - Европейска столица на спорта" отложиха с две седмици спортния празник заради силните дъждове в началото на юли, предава БНТ.

Новото тази година ще бъде специалният кът, където аниматори ще забавляват децата със забавни спортни игри, рисунки, конкурси и надпревари през целия ден. Ще има и много подаръци за най-малките. Напомняме и за рекордния награден фонд, осигурен от организаторите от Столична община и София – Европейска столица на спорта за участниците в състезанията от четвъртото издание на Витоша Летен фест.

Спортният празник включва състезания по планинско бягане и планинско колоездене, туристически поход, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, забавления, томболи и награди. Най-интересното започва в 11 ч. на поляната пред хижа "Момина скала", където по традиция се събират хиляди любители на планината, чистия въздух и активния начин на живот през празничните дни.

Като допълнителна емоция децата ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей. За участниците има осигурен безплатен транспорт, автобусите тръгват в деня на Феста от паркинга през централния вход на Националния стадион "Васил Левски" в 8.00 ч.