Ани от Болярово спря ветеринарите, в стадото й има 2 заразени овце

Ани Петрова не е съгласна с първоначалните резултати, отказва допълнителни тестове и иска лично министърът да иде да и обясни защо има положителни проби в нейното стадо

Собственичка на стадото с две положителна проба в Болярово възпрепятства ветеринарите и не ги допусна във фермата си днес. Специалистите трябваше да вземат втора проба, която да потвърди вече наличните резултати за наличие на чума, съобщава БНТ.

„За мен това е възпрепятстване на да си свърша задължението. Мен са ме пратили по разпореждане на министъра да взема 60 кръвни проби. По разпореждане на министъра трябва да вземем - 60 проби . Бърз тест ще покаже веднага резултата“, категоричен беше ветеринарят д-р Стоян Колев, началник отдел „Заразни болести“ в ОДБХ Ямбол.

Овцевъдът Ани Петрова обаче категорично отказва допълнителните тестове и не приема резултатите от първоначалните проби.

„Трябваше да имам едно животно с положителна проба, а д-р Колев ми донесе документ две животни, които животни са при мен действително с този номер ушна марка. Всички видяха, че животните ми да живи и здрави. Само не мога да разбера защо са две след като имаше една положителна проба. Това искам някой да ми го обясни. Лично господин министъра, ако може. Няма да ги пусна да ми вземат проби“, развика се собственичката на овце и изгони ветеринарите.

От сутринта пред стопанството на Ана са и протестиращи, които охраняваха и стадото на баба Дора в Шарково.