Габриела Петрова със сребро от Балканиадата в Стара Загора

Шампионка стана Параскеви Папахристу

Габриела Петрова спечели сребърен медал в тройния скок на Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора, съобщава БНР. Европейска вицешампионка завърши втора, след като се приземи на 14 метра 34 сантиметра още при първия си опит. 

"Няма как да съм доволна от 14.34 м доста пред дъската. Стана много хубаво състезание, но аз самата не успях да си направя разбега, за да покажа реалните си възможности. За две седмици няма какво генерално да се промени до Европейското, ще трябва да се направят повече пробягвания. Мисля, че състоянието ми е много добро, просто трябва да си направя бягането. 

Папахристу не ме изненада, знаех, че миналата седмица на техния шампионат е скачала силно, познавам я като състезател, знам й възможностите и знаех, че ще стане конкуренция. Треньорът ми казваше да бягам по разбега - аз направих няколко различни бягания, което не трябва да допускам като опитен състезател. Има и такива състезания, но дано в Берлин съумея да не ги правя тези неща. Мисля, че ще съумея да отработя нещата до Берлин. Чувствам се мотивирана, нахъсана, каквато трябва да бъда преди голямо първенство. 

В Германия няма да ходим по-рано, не знам къде ще продължи подготовката - може и в Пловдив, може и тук, още не е ясно. Треньорът ще реши тези неща", каза Петрова след състезанието. 

Шампионка стана Параскеви Папахристу (Гърция).Б ронзова медалистка в зала от световното първенство в Портланд и третата европейското на открито в Амстердам записа личен рекорд от 14 метра 74 сантиметра и така оглави европейската ранглиста за годината.

В състезанието участват 610 състезатели от 18 страни.