Ген. Васил Василев: По стадионите няма фейсконтрол

Животът

21-07-2018, 14:44

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Могат ли обезумелите екзалтирани тълпи по мачовете да бъдат възпрени

Чарът на спортните забавления често се осквернява от арогантните прояви на хулиганство по стадионите и залите. В новия проектозакон за спортното(футболното) хулиганство влизат мерки като доживотна забрана за посещаване на мачове, поименни билети и солидни глоби за нарушителите.

"По указание, пропускателният режим по футболните мачове се провежда от отбора-домакин. Полицията само помага. На последните мачове полицията зае по-активна роля. Административната присъда за забрана за посещение не може да бъде изпълнена на нашите стадиони, защото те не са пригодени. Те нямат "фейсконтрол". Стадионите нямат места. Не може да се следи поведението на публиката по време на мач", обясни за България он еър бившият директор на "Национална полиция" ген. Васил Василев.

Генерал Василев недвусмислено подчерта, че мерките срещу футболното хулиганство са изключително важни, тъй като този проблем трябва да бъде разрешен!

"Ако законът не се изпълнява стриктно, няма да има никакъв смисъл. Трябва да се знае кой влиза, кой излиза и да им се следят проявите. Стадионите ни са празни, защото отборите ни не могат да задържат публика с играта си. Някои агитки трошат дори собствения си стадион. Видяхме какво стана с Франция след финала на Световното. Цивилизована, европейска държава обърната с краката нагоре. И там има хулиганство", напомни той.

Ген. Васил Василев заяви, че ако законът се приеме в понеделник, то трябва във вторник да започне да се прилага, а не след година или две.