"Ботев" е домакин на "Левски" тази вечер

"Локомотив" гостува в неделя от 20:45 на ЦСКА

Новият сезон в Първа професионална лига започна с първите мачове на Ботев и Локомотив.
И двата пловдивски елитни клуба имат дербита в първия кръг. Ботев е домакин на Левски тази вечер от 20:45 часа, а Локомотив гостува в неделя от 20:45 на столичния ЦСКА, информира БНР Пловдив.
Бразилският нападател Диого Кампос и защитникът Димитър Пиргов отпаднаха от групата на Ботев. Двамата са контузени и не успяха да се възстановят, като травмата на Пиргов се усложни още повече на тренировката в петък.
В групата обаче е голмайсторът Стивън Петков, който е напълно излекуван, както и титулярният вратар Иван Чворович. В групата попаднаха юношите Крис Добрев и Слави Шопов, както и новите попълнения Васил Шопов и Костадин Ничев.
Левски е без треньор и ще бъде воден от Георги Тодоров и Тодор Симов. Вратарят Божидар Митрев е извън групата по негова молба, след като бе жестоко освиркан от феновете. "Сини" ултраси вчера дори са нахлули в съблекалнята и са поискали обяснение от футболистите, много от които се готвят да напуснат клуба.
Поради травми пък извън разширения състав са Нашименто, Ривалдиньо, Тиам и Буш.
В групата са и няколко юноши, сред които и пловдивчанинът Атанас Кабов, който вкара гол за Ботев (Враца) при представянето на „жълто-черните“ тази зима, когато врачани победиха с класическото 3:0.
Мачът ще премине под засилена полицейска охрана, а зрители без без лични карти няма да бъдат допускани на стадиона.
Групата на Ботев: Иван Чворович, Даниел Кайзер, Филип Филипов, Йордан Минев, Костадин Ничев, Радослав Терзиев, Кристиан Димитров, Лъчезар Балтанов, Радослав Апостолов, Серкан Юсеин, Слави Шопов, Крис Добрев, Васил Шопов, Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Дуде Ндонгала, Милко Георгиев, Стивън Петков
Групата на Левски: Полачек, П. Иванов, Белаид, Горанов, Ейолфсон, Найденов, Петков, Мариани, Белмонт, Гомес, Цветкович, Кабрал, Яблонски, Костов, Димитров, Паулиньо, Обертан, Кабов, Ст. Иванов