Филмова музика ще звучи в Албена

Тази вечер от 21.00 ч. на откритата сцена пред х-л „Добруджа“

Музиката на голямото кино ще звучи тази събота от 21.00 ч. на откритата сцена пред х-л „Добруджа“ във ваканционно селище „Албена“.

Концертът „Цигулката в киното“ включва хитове от филмите: "Червената цигулка", "Ангели и демони", "Кръстникът", "Гладиатор", "Маската на Зоро", "Хари Потър", "Мисията невъзможна", "Карибски пирати", „Дами ви лилаво“ и други в изпълнение на оркестъра на Държавна опера Бургас и на солиста-цигулар Чавдар Вълков. Той е звезда в Западна Европа и Америка . В периода 1996-2003 г. работи в Плевенска филхармония, а в периода 2000-2003 г. става помощник-концертмайстор на оркестъра. През 2002 г. създава и менажира камерен оркестър “Студио Примо”, на който също така е музикален директор и концертмайстор. На следващата година е асистент-мениджър на оркестъра на Васко Василев и Памела Никълсън “Voodoo orchestra” който участва в благотворителния концерт на 26.09.2003 в Royall Albert Hall – Лондон, заедно с Дзукеро, Сара Брайтмън, Омар Фарух и много други звезди на световния шоу-бизнес.

От 1998 г. участва в европейските и световни турнета на New York Harlem Theatre с операта “Порги и Бес”, а от 2004 г. става и концертмайстор на продукцията. През 2005 г. е отново асистент-мениджър на оркестъра на Васко Василев, този път носещ името „Super orchestra girls”, в най-новият проект на виртуоза, Памела Никълсън и Класик ФМ с който направи поредица от концерти в България – София, Пловдив, Варна, Русе и Плевен.

Като концертмайстор на Камерен оркестър „Студио Примо” участва във всички значими музикални фестивали в България – Новогодишен музикален фестивал, Салон на изкуствата, Аполония, Европейски музикален фестивал, Лауреатски дни Катя Попова. От 2010 г. работи съвместно с испанската импресарска агенция Powerstring Media Music за реализацията на звукозаписни проекти за Западна Европа и Америка.

На 28 юли е следващата музикална проява - концерт „Снимка от лятото на Веселин Маринов“. Входът е безплатен.