Младежи популяризират четенето в парк „Розариум“

Животът

22-07-2018, 15:35

Снимка:

Общинска библиотека „Искра“

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Столичната библиотека с планинско четене на Еньовден

Проектът ще бъде реализиран през месец септември

Неправителствената организация „Младежки център за развитие – Взаимопомощ“ в партньорство с Общинска библиотека „Искра“ в Казанлък е на път да направи още едно добро дело за града ни, след като получи финансиране от „Младежка банка“ към Обществен дарителски фонд – Стара Загора за свой проект.

Целта на проекта, на стойност 1400 лева, е повече хора да имат възможност да четат книги в Казанлък. Младежите възнамеряват да поставят 4 броя къщички за книги в парк „Розариум“, които ще бъдат отключвани всяка сутрин от международни доброволци на „Взаимопомощ“ по проект „ДоброволциТЕ” на програма „Еразъм+” и заключвани вечерта, за да не бъдат откраднати. Общинска библиотека „Искра”, като партньор ще осигури книги за различните възрастови групи – бебета, деца, младежи и възрастни хора.

Проектът ще бъде реализиран през месец септември, като партньорите се надяват да получат разрешение от Община Казанлък за поставяне на къщичките в парк „Розариум”. След поставянето им ще бъдат подбрани и поставени от Общинска библиотека „Искра” подходящите книги за различните възрасти читатели.

Идеята на проекта възниква от трима доброволци на „Взаимопомощ“, които освен осъществяването на езиково кафе „Италиано“ в Общинска библиотека „Искра“ предлагат идеята за къщичките и избират подходящите за тях места в парк „Розариум“.

Безплатните библиотеки на открито се радват на почитатели в цялата страна.