Три победи за отборите от Академията през уикенда

Старозагорци контролираха събитията на терена през цялото време

Три победи в изиграните три контролни срещи записаха отборите от Академията на „Берое” през уикенда. Подготовка за новия сезон вече водят и трите състава, които ще представят школата в Елитните групи – „Берое” U19, „Берое” U17 и „Берое” U15.

Първи на терена този уикенд излязоха играчите на „Берое” U17. Момчетата на Атанас Рибарски се наложиха с минималното 1:0 над „Сокол” (Марково). Контролната среща бе първа за „зелено-белите” от подготвителния период. Единственото попадение в нея отбеляза Стив Алдо през второто полувреме. Наставникът Атанас Рибарски заложи на два различни състава в двете полувремена на срещата. И преди почивката, и след нея обаче именно „Берое” диктуваше събитията на терена. Старозагорци създадоха един куп положения пред вратата на съперника, но не успяха да ги реализират.

„Доволен съм от старанието и влагането на всички, не само в днешния мач, а и в тренировъчния процес от началото на подготовката. Днес направихме дузина пропуска, някой от тях фрапантни и това е нещото, което допълнително ще тренираме“, заяви след срещата наставникът Атанас Рибарски. Следващите две контроли на тима са във вторник срещу „Арда” и в петък срещу „Етър”.

Малко по-късно в Сливен успех записа и „Берое” U19. Тимът, воден от Слави Жеков се наложи с 11:0 над домакините от „Сливен”, които са един от двата нови тима в Елитната група до 19 г. „Превъзхождахме противника, но по-важното е, че бяхме компактни и много по агресивни от предният мач. В контролните срещи не ме интересува резултата, стараем се да играем компактно като отбор, отделните линии да бъдат близо, да има комуникация между играчите и подсигуряване. Това беше задачата и днес и това е което трябва да правим във всеки мач, независимо от резултата. Когато се получи, резултата ще е положителен. Това ще следваме и в оставащите контроли“, заяви след срещата наставникът на „Берое” U19 Слави Жеков. Следващата контролна среща на тима е във вторник, съперник е тима на Нефтохимик.

Убедителен успех в първата си контролна среща записа и „Берое” U15. Тимът, воден от Радостин Александров се наложи с 15:0 над „Сокол” (Марково). Хеттрик за „зелено-белите“ отбеляза Йордан Желев. По два гола реализираха Красимир Тодоров, Михаил Каменов, Метин Ферди и Христо Костов, по едно попадение добавиха Ибрям Хабил, Георги Радев, Явор Тенев и Александър Господинов.

Старозагорци контролираха събитията на терена през цялото време и създадоха още много възможности за попадение.

„Изключително съм доволен от старанието и качеството, което показахме през целия мач. Новите момчета се адаптират отлично, но ще отнеме време докато свикнат с някои неща от стила ни на игра. Чака ни още много работа, но съм уверен, че сме на прав път в развитието си“, заяви след срещата наставникът на „Берое” U15 Радостин Александров. Следващите две контролни срещи на тима са на 27 юли срещу „Спартак” (Плевен) в Плевен и на 28 юли срещу „Розова долина” в Стара Загора.